Автор: Оксана Ковтун

Кожна людина на Землі прагне кращого майбутнього як для себе, так і для своїх нащадків. Всі ми хочемо, щоб наші діти були здоровими та гарними. Але щоб це було так, треба вже зараз думати, як цього домогтися. І, що головне, не тільки думати, а й діяти.

Зараз на наших очах відбувається зміна всіх норм поведінки та культури, які були загальноприйнятними ще кілька десятиліть тому. А якщо врахувати, що з 1980 року здоров’я української нації погіршилося майже на 30%, то не дуже віриться у покращення ситуації в найближчому майбутньому. Вам так не здається?

Чи є алкоголь шкідливим?

Чи знаєте ви, що середній вік дітей, які потрапляють до алкогольних витверезників, складає 12-13 років? Дитячий організм, який тільки починає перебудовуватися, не здатний сам перетравлювати алкоголь, а підлітковий вік є найкритичнішим віком у житті кожної людини. Серед підлітків від 14 до 18 років спиртні напої вживали 99% хлопців та 93% дівчат. А майже 3% школярів вже можна віднести до залежних від алкоголю, тому що вони практикують його споживання кожен день. За результатами ВОЗ Україна посідає І місце в світі з підліткового алкоголізму.

Усім відомо про страшний вплив алкоголю на організм дитини: руйнується нервова, травна, серцево-судинна системи, розвивається алкогольна енцефалопатія, і саме дитяча передчасна смерть у 25% викликана дією алкоголю.

Що ж може вийти з таких особистостей? Моя відповідь: ніщо! Взагалі, у нормальному суспільстві не повинно бути навіть такого явища, як дитячий алкоголізм. Але нам, як би прикро це не звучало, до такого суспільства ще рости й рости.

Оставить комментарий

Вы должны войти чтобы оставить комментарий.